TRIKK VÕI KOHV

KOOSTIS

  • KÜPSIS:
  • 50 G JAHU
  • 100 G KÕRVITSAPÜREED
  • 2 MUNA
  • 1 SL PRUUNI SUHKRUT
  • 1/3 TL SÖÖGISOODAT
  • 1/3 TL VANILLIEKSTRAKTI
  • SOOL
  • ŠOKOLAADIKAUNISTUS:
  • 1 VÄIKE TASS JACOBSI ESPRESSO KOHVI
  • 1 TAHVEL VALGET ŠOKOLAADI
  • 50 G VÕID
  • 2 SL KONDENSPIIMA

VALMISTAMINE

  1. 01

    Kõrvitsapüree. Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika kõrvits suurteks tükkideks. Eemalda seemned, aga ära koori. Aseta kõrvitsatükid ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta ahjus ~30 minutit kuni kõrvits on pehmenenud. Lase jahtuda, koori ja püreesta viljaliha. Nii saad tihke püree. Kui tulemus on vesine, aseta mass mitmekordsele marlikihile nõrguma.

  2. 02

    Eralda munakollane valgest. Klopi munakollane lahti ja lisa kõrvitsapüree. Sega jahu sooda ja pruuni suhkruga. Siis sega kõrvitsamass jahuga. Vahusta munavalge ja sool tihedaks vahuks ja vala see kõrvitsamassile. Vala saadud tainas võiga määritud küpsetusvormi ning küpseta 175 kraadi juures 35 minutit.

  3. 03

    Aseta pott kuumaveevanni ning sulata šokolaad ja või. Valmista kange espresso, lisa kondenspiim ning pidevalt segades lisa sulatatud šokolaadimass.

  4. 04

    Joonista sulašokolaadiga küpsisele ämblikuvõrgu moodi triibud.